Kuvik (Athene noctua) / Little Owl

Hosszú évek álmodozása után végre sikerült képet készítenem kedvenc madaramról. Egy hortobágyi tanyán állítottam fel a sátramat ahol 2 pár fészkel. A baglyok nappal is mozognak és szorgalmasan bogarásznak a hodályok körül, de alkonyatkor és kora reggel a legaktívabbak.

Tegnap első alkalommal fotóztam őket, így nem igazán tudtam, hogy hogyan fognak reagálni az exponálás hangjára. Ma már egy kicsit közelebb merészkedem hozzájuk, mert ügyet sem vetnek a kattintásokra. Néha megvakarják buksi fejüket vagy felborzolják tollruhájukat, hogy még elegánsabbak legyenek. A verebek hangos csivittelésére, ügyet sem vetnek. Rájuk néznek, pislantanak egyet kettőt aztán ülnek tovább mozdulatlanul a lesőfán. Egy ilyen nagy tekintélyű madár azért mégsem állhat szóba egy verébbel.  Szerintem a baglyoknál a tér és az idő kapcsolata eltérhet a mienktől.  A rengeteg várakozás biztos gyorsabban telik nekik, mint nekem a sátorban:) Röptük hangtalan és észrevehetetlen akár a többi bagolyé. Nyugodtan mondhatom hogy a vadászat mesterei.

Képek még várhatóak, szóval érdemes lesz visszanézni hamarosan. 😉

After years of dreaming, finally I took a picture of my favorite bird yesterday.  Little Owls are active during the day not just only at night. They hunt for bugs or small animals like mice, lizards. I think I can say that they are masters of hunting. Unvisible and muted predators.

I will post more picture soon so please come back.

Kuvik

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: